ویزای دانشجویی آمریکا

آمریکا


برای تحصیل در آمریکا دو نوع ویزا وجود دارد:
نوع اول ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای F1 آمریکا می باشد و افرادی که قصد سفر به آمریکا برای انجام مطالعات علمی و دانشگاهی را دارند، از طریق ویزای  F1میتوانند اقدام نمایند.
نوع دوم ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای M1 می باشد و افرادی که قصد شرکت در دوره های فنی حرفه ای و دوره های آموزشی غیر علمی را دارند می توانند از طریق ویزای M1 اقدام نمایند.

فرم I-20
انتخاب دانشگاه معتبر در آمریکا، یکی از موارد بسیار تاثیرگذار، و مهم برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا می باشد. دانشگاه های آمریکا بعد از دریافت مدارک دانشجویان و بررسی شرایط آنها و انجام ارزیابی های لازم، فرم پذیرش ( I-20 ) را صادر می نماید. در فرم I-20 تمام اطلاعات مربوط به دانشجویان، دانشگاه، و دوره ثبت نام شده، ذکر شده است.
فرم I-20 مدرکی می باشد که دانشگاه ها و مراکز آموزشی آمریکا بعد از تایید واجد شرایط بودن دانشجویان برای تحصیل و ویزای تحصیلی آمریکا صادر می کنند. این مدرک به عنوان اثبات پذیرش در دانشگاه های آمریکا و اثباتی برای موجود بودن سرمایه کافی برای تحصیل در آن دانشگاه از طرف دانشجویان می باشد. در فرم I-20 میزان هزینه مورد نیاز برای 1 سال تحصیل و زندگی در آمریکا برآورد شده است و دانشجویان باید این میزان سرمایه را برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا تامین کنند.
بعد از دریافت فرم I-20  از دانشگاه، اطلاعات دانشجویان در بانک اطلاعاتی SEVIS ثبت می شود. SEVIS سیستم اینترنتی برای نگهداری و ثبت اطلاعات و سوابق دانشجویان بین المللی و غیر بومی آمریکا می باشد که از طریق این سیستم، دانشجویان و دانشگاه ها از طرف وزارت امنیت داخلی و وزارت امور خارجه آمریکا مورد نظارت و بررسی قرار می گیرند. هزینه ثبت اطلاعات در این سیستم 200 دلار آمریکا می باشد و این هزینه قبل از تشکیل پرونده در سفارت باید پرداخت شده باشد، در صورت نداشتن رسید پرداخت شده SEVIS در روز مصاحبه، سفارت پرونده متقاضی را برای بررسی نمی پذیرد و متقاضی باید مجددا برای وقت مصاحبه جدید با داشتن رسید SEVIS اقدام نماید. اعتبار رسید SEVIS یک سال می باشد و در صورت تغییر دانشگاه و I-20، اطلاعات SEVIS نیز تغییر می کند.

مصاحبه سفارت آمریکا
سفارت آمریکا برای تصمیم گیری ویزا از متقاضیان بالای 13 سال و زیر 80 سال مصاحبه حضوری به عمل می آورد.
مصاحبه سفارت در روز تشکیل پرونده انجام می شود و دانشجویان باید آمادگی لازم برای انجام این مصاحبه مهم را داشته باشند. متاسفانه یکی از دلایل عدم موافقت با صدور ویزای تحصیلی آمریکا با وجود تمامی مدارک مورد نیاز از طرف دانشجویان، نداشتن آگاهی و آمادگی لازم برای مصاحبه سفارت می باشد. کارشناس های موسسه با تجربه کافی در این زمینه دانشجویان را برای انجام مصاحبه آماده می نمایند.
زمان مناسب اقدام برای ویزای تحصیلی آمریکا
دانشجویان باید مطلع باشند که حداکثر 120 روز قبل از تاریخ شروع دوره ثبت نام شده می توانند برای تشکیل پرونده در سفارت اقدام نمایند. در صورتی که دانشجویان بیشتر از 120 روز قبل از شروع دوره اقدام نمایند، سفارت به پرونده آنها رسیدگی نخواهد کرد و تا زمان مناسب برای صدور نتیجه صبر خواهند کرد. در صورت موافقت با ویزای تحصیلی F1، دانشجویان در نظر داشته باشند که 30 روز قبل از تاریخ شروع دوره ثبت نام شده که در فرم I-20 ذکر شده است می توانند وارد کشور آمریکا شوند. ورود به کشور آمریکا با ویزای تحصیلی F1 بیشتر از 30 روز قبل از شروع دوره امکان پذیر نمی باشد.
مدارک مورد نیاز برای ویزای تحصیلی آمریکا/ ویزای F1
مدارک زیر از مهمترین مدارکی هستند که در روز سفارت برای انجام مصاحبه ویزای F1 مورد نیاز می باشند:
فرم ویزای آمریکا – فرمDS-160
فرم I-20
رسید پرداخت SEVIS
پاسپورت متقاضی با اعتبار کافی بعد از اتمام دوره
مدارک تحصیلی متقاضی
مدرک IELTS,TOEFL,GRE,GMAT در صورت مورد نیاز بودن
مدارک ساپورت مالی که اثبات کننده شرایط مالی متقاضی برای تامین هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا می باشد
اسناد ملکی و مدارک شغلی
پرینت حساب بانکی با موجودی مناسب
رضایت نامه سفر از طرف والدین

هزینه های مربوط به سفارت آمریکا برای درخواست ویزای F1
هزینه های مربوط به سفارت، 200 دلار مربوط به هزینه SEVIS FEE و 160 دلار مربوط به هزینه وقت سفارت و بررسی پرونده در سفارت آمریکا می باشد. موسسه پرداخت این هزینه ها را انجام میدهد. دانشجویان در روز مصاحبه رسید های مربوطه را باید به همراه داشته باشند.
مدت زمان اقامت در آمریکا با ویزای F1
دانشجویان بعد از دریافت ویزای F1 آمریکا به مدت ویزای صادر شده از طرف سفارت به عنوان دانشجوی تمام وقت می توانند در آمریکا اقامت داشته باشند و پس از اتمام دوره به مدت 60 روز این اجازه را دارند که برای تمدید ویزا، ثبت نام در دانشگاه و یا مقطع بعدی در آمریکا بمانند و برای تمدید ویزا اقدام نمایند.

مدت زمان بررسی پرونده در سفارت:
در روز مصاحبه سفارت آمریکا، آفیسر پرونده به دانشجویان نتیجه را اعلام می نماید. در صورت توافق با ویزا، این امکان وجود دارد که پرونده به بررسی بیشتر Administrative Review نیاز داشته باشد. زمان بررسی زمان مشخص شده ای نمی باشد ولی در اکثر مواقع از 3 روز کاری تا 1 ماه برای پرونده های دانشجویی تعیین شده است و در صورت نقص پرونده و نیاز به مدارک بیشتر، مدت 60 روز به متقاضی مهلت داده می شود تا مدرک درخواست شده را در سایت سفارت ارسال کند. در مدت زمان بررسی پرونده، دانشجویان می توانند مراحل بررسی پرونده خود را از طریق سایت سفارتی که اقدام نموده اند مشاهده کنند.

دبیرستان در نیویورک آمریکا
دبیرستان های دولتی و خصوصی آمریکا

دبیرستان ها در آمریکا به 2 بخش دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. دبیرستان های دولتی آمریکا هزینه کمی دارند و برای دانش آموزان بومی می باشند. دانش آموزان بین المللی تنها می بایستی در دبیرستان های خصوصی و شبانه روزی آمریکا درس بخوانند. مدارس خصوصی آمریکا شبانه روزی بوده و محل اقامت دانش آموزان در داخل مدرسه می باشد. این مدارس مجهز به تمامی امکانات آموزشی، ورزشی و رفاهی از قبیل کتابخانه،  آزمایشگاه مجهز،سالن های ورزشی، استخر، سینما و سایر امکانات می باشد.

سیستم آموزشی دبیرستان های آمریکا

دوره دبیرستان در آمریکا مانند ایران 4 سال به طول می انجامد. سال اول و دوم دبیرستان در آمریکا با نام پایه 9 و 10 شناخته می شود که مختص سنین 14 تا 16 سال می باشد. دانش آموزانی که قصد تحصیل در دبیرستان های آمریکا را دارند می بایستی دوره راهنمایی را با نمره قبولی و با معدل بالای 12 به اتمام رسانده باشند. پایه 9 و 10 دبیرستان های آمریکا، 2 سال به طول می انجامد و تاریخ شروع آن نیز شهریور و دی ماه است.
دانش آموزان پس از اتمام پایه 9 و 10 دبیرستان، دیپلم بین المللی IB را شروع می کنند. دیپلم IB همان دیپلم رسمی کشور آمریکا و کانادا می باشد که برای دانش آموزان سنین 16 تا 19 سال در نظر گرفته شده است. مدت دیپلم IB نیز 2 سال می باشد و تاریخ شروع آن ماه شهریور است. در طی دوران دبیرستان در آمریکا دانش آموزان دروسی از قبیل علوم، ریاضی، زبان، تاریخ، هنر، علوم آزمایشگاهی و تربیت بدنی را انتخاب می کنند. مقطع دبیرستان در آمریکا بسیار حساس بوده و کسب نمرات عالی در آینده تحصیلی  و رتبه دانشگاه دانش آموزان بسیار حائز اهمیت است.

اسکان دانش آموزان

دبیرستان های آمریکا مجهز به خوابگاه های مدرن و مجهز می باشند. این خوابگاه ها در داخل مدرسه قرار دارند و کلیه امکانات رفاهی از قبیل سالن های ورزشی، کتابخانه، امکانات تفریحی، سالن های غذا خوری نیز در داخل محوطه مدرسه می باشد.
هم چنین دانش آموزان در حین تحصیل در دبیرستان های آمریکا می توانند در پانسیون و یا خانواده های آمریکایی زندگی کنند. زندگی در این خانواده ها به گونه ای است که دانش آموز در منزل یک خانواده آمریکایی زندگی می کند و این خانواده کلیه مسئولیت های نظارت، مراقبت، ارائه وعده غذایی و کنترل ساعت رفت و آمد دانش آموز را بر عهده می گیرد.این خانواده ها همگی طرف قرارداد دبیرستان بوده و مورد تائید می باشند.

مزایای تحصیل در دبیرستان های شبانه روزی آمریکا

تحصیل در دبیرستان های شبانه روزی آمریکا به گونه ای است که دانش آموزان تجربه یک زندگی مدرن و مستقل را در کنار دانش آموزانی از سایر کشورها و در داخل محیط مدرسه خواهند داشت. دبیرستان های شبانه روزی آمریکا مجهز به تمامی امکانات آموزشی، ورزشی و تفریحی بوده و دانش آموزان در طی شبانه روز تحت نظارت و کنترل مسئولین می باشند. دبیرستان شبانه روزی EF در آمریکا و در ایالت نیویورک واقع شده.  در دبیرستان های آمریکا، معلمین و مشاورین مدرسه نهایت سعی و تلاش خود را می کنند تا دانش آموزان را برای ورود به دانشگاه های معتبر دنیا آماده سازند.

شرایط عمومی ورود به دبیرستان های آمریکا
اتمام دوره راهنمایی با حداقل معدل 12
سن حداقل 14 سال
آشنایی مقدماتی با زبان انگلیسی